Digitale handtekening zetten met Stiply

In dit artikel leggen wij alles uit over het digitaal ondertekenen in Stiply en de authenticatiemethodes die gebruikt worden.

Onderwerpen

• Hoe onderteken ik?
  • Hoe werkt SMS verificatie?
  • Hoe werkt iDIN verificatie?
  • Hoe werkt het afgeven van een incassomachtiging?

Hoe onderteken je digitaal met Stiply?

Je staat op punt om een document met een digitale handtekening te tekenen met Stiply. Je zult een paar stappen moeten doorlopen om dit succesvol af te ronden. Op deze pagina lopen we je door het proces heen.

Een ondertekenverzoek begint altijd met het ontvangen van een e-mail met een ondertekenlink dan wel in de applicatie waarin je Stiply gebruikt. Dit ziet er als volgend uit (het kan zijn dat dit bericht eruit ziet in de stijl van de organisatie die jou dit document digitaal laat ondertekenen):

Na het klikken op “Document bekijken en ondertekenen” word je doorverwezen naar de Stiply ondertekenapplicatie.

Krijg je een verificatie scherm? Scroll dan naar beneden naar het kopje verificatie. Anders kun je doorlezen.

Je zit nu in het ondertekenscherm. Hier kun je het document ondertekenen met Stiply.

Rechts bovenin zijn 3 knoppen.

Beginnen: door deze knop te gebruiken loop je chronologisch door het document langs alle velden die jij moet ondertekenen/invullen.

Downloaden: met deze knop kun je een kopie van het brondocument downloaden voor je eigen administratie.

Doorsturen: heb jij wel het ondertekenverzoek ontvangen maar is er iemand anders (digitaal) tekeningsbevoegd? Dan kun je met deze knop het ondertekenverzoek doorsturen naar een ander e-mailadres.

Als je op de knop klikt kun je een ander e-mailadres invoeren, eventueel een andere telefoonnummer (als er met SMS geverifieerd moet worden), een bericht voor de nieuwe ondertekenaar en of de nieuwe ondertekenaar de digitaal ondertekende documenten alsnog wel of niet wilt ontvangen.

Nu gaan we over op de ondertekenvelden. Deze zullen wij hieronder 1 voor 1 toelichten:

Datumveld: Hier kun je handmatig een datum invullen. Dit moet zijn zoals dit voorbeeld: 01-01-2022. Door te klikken op het veld opent er een kalender. In deze kalender kun je de juiste aanklikken zodat je dit niet handmatig hoeft in te voeren.

Tekstveld: Hier kun je vrij in typen.

Handtekeningveld: Hier kun jij je de digitale handtekening plaatsen. Dit doe je door te klikken op het veld.

In dit scherm kun je een handtekening aanmaken. In Stiply kunnen wij 3 opties (het kan zijn dat de aanbieder van het ondertekenverzoek dit gelimiteerd heeft naar 1 of 2 opties):

Krabbel: Je kunt met je muis of vinger (als je een touchscreen hebt) een handtekening maken.

Typen: Je kan je naam typen als handtekening.

Upload: Je kunt een afbeelding uploaden als handtekening. Wij adviseren een .png bestand hiervoor te gebruiken.

Paraafveld: Hier kun je paraferen. Hier heb je de zelfde opties als bij een handtekeningveld.

Checkbox: Deze kun je aan-of uit vinken.

Radiobutton: Dit zijn optieknoppen die aan elkaar gelinkt zijn. Dit betekent dat je uit 1 van de bolletjes kan kiezen. Door deze aan te klikken maak je een keuze.

Alles ingevuld? Dan krijg je onderin het scherm het veld om je naam in te vullen en akkoord te gaan. Als er algemene voorwaarden of andere bijlage van toepassing zijn zul je hier ook op dit moment akkoord mee moeten gaan.

Na het klikken op “akkoord” krijg je een successcherm of word je doorwezen naar de applicatie waarin je digitaal ondertekend hebt. Als laatste stap krijg je nog een kopie van het ondertekende document zodra alle ondertekenaars getekend hebben. Dit kan soms een paar minuten duren.

Heb je niks ontvangen? Neem dan contact op met de verzender van het ondertekenverzoek.

Hoe werkt SMS verificatie?

Je gaat voor het ondertekenen moeten verifiëren dat jij de persoon bent die moet ondertekenen. De partij voor wie dit ondertekend moet worden heeft gekozen voor SMS identificatie.

Je krijgt het volgende scherm te zien:

Na het klikken op “Stuur mij de code per SMS” zal er een code verstuurd worden naar je mobiele nummer.

Krijg je geen SMS bericht binnen? Dan zijn er een paar stappen die je kan nemen.

1. Controleer of je een goede verbinding hebt. Ga eventueel buiten staan of in een andere ruimte in het pand.

2. Zet je telefoon op vliegtuigstand voor 1 minuut. Schakel dit daarna weer uit.

3. Schakel de telefoon uit en opnieuw weer aan.

4. Nog steeds geen SMS? Neem contact op met de verzender van het ondertekenverzoek.

Na het verifiëren kun je doorgaan aan het proces.

Hoe werkt iDIN verificatie?

Als je gaat verifiëren met iDIN krijg je eerst het volgende scherm te zien:

Hier kun je de bank kiezen waar jij je rekening hebt. Staat je bank er niet tussen? Dan kun je iDIN niet gebruiken. Neem in dit geval contact op met de verzender van het ondertekenverzoek.

Na het kiezen van je bank word je doorverwezen naar de bankomgeving. Hier zul je moeten inloggen om te kunnen verifiëren. Na het succesvol inloggen zul je akkoord moeten geven op het delen van bepaalde NAW gegevens met Stiply. Na het geven van een akkoord word je teruggestuurd naar het successcherm of de applicatie waarin je Stiply gebruikt.

Hoe werkt het afgeven van een incassomachtiging?

Je gaat een incassomachtiging afgeven. Hiervoor zul je in moeten loggen bij de bank. In het beginscherm kies je de bank waar jij of het bedrijf waar je voor werkt is aangesloten. Staat je bank er niet tussen? Dan zijn ze niet aangesloten op dit netwerk en kun je geen digitale incassomachtiging afgeven. Neem in de geval contact op met de verzender van het ondertekenverzoek.

Na het kiezen van de juiste bank word je doorverwezen naar het bankportaal. Hier zul je moeten inloggen en akkoord gaan met machtiging.

Na het akkoord gaan word je weer doorverwezen naar een successcherm in Stiply of de applicatie waarin in je Stiply gebruikt.