Parallel ondertekenen

Het is mogelijk om je document door meerdere ondertekenaars tegelijk te laten ondertekenen. Dit noemen we: parallel ondertekenen. Parallel ondertekenen kan je veel tijd besparen.

Wat is het?

Parallel ondertekenen betekent eigenlijk: tegelijk ondertekenen. Zodra een document door meerdere personen moet worden ondertekend, kan deze optie worden gekozen.Bij parallel ondertekenen kan iedere ondertekenaar tegelijk een handtekening zetten onder het betreffende document. Normaal gesproken gaat dit op volgorde: zodra de eerste ondertekenaar het document heeft ondertekend wordt het document doorgestuurd naar de volgende ondertekenaar, die vervolgens het document ondertekent enzovoort, totdat alle ondertekenaars een handtekening hebben gezet. Door parallel ondertekenen te gebruiken, kan elke ondertekenaar hetzelfde document tegelijk ondertekenen, waarna alle handtekening op één document verschijnen. Dit kan erg veel tijd besparen, zeker als het niet nodig is voor de tweede ondertekenaar om te wachten op de handtekening van de eerste ondertekenaar.

Als je hiervoor kiest, ontvangen alle ondertekenaars dus tegelijk het ondertekenverzoek. Hierdoor hoeven ze niet te wachten op de handtekening van de andere personen.

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel. Maak eerst gewoon een ondertekenverzoek aan zoals je gewend bent. Voeg vervolgens de ondertekenaars toe, op het onderstaande scherm.

Om ervoor te zorgen dat de ondertekenaars parallel aan elkaar kunnen onderteken, zal je op de knop ''in willekeurige volgorde ondertekenen'' moeten klikken. Door hier op te klikken zal parallel ondertekenen worden ingeschakeld.

Let op!: Deze optie staat standaard op de instelling ''op volgorde ondertekenen'', je zal dit dus bij het ondertekenverzoek zelf aan moeten passen.