De digitale handtekening

Een digitale handtekening is kort gezegd een akkoord geven voor een overeenkomst, alleen doe je dit niet met pen en papier zoals gebruikelijk, maar via een digitaal apparaat. Dit kan zowel via laptop, PC als tablet of smartphone. In principe is de digitale handtekening net zo rechtsgeldig als de gebruikelijke handtekening op papier. De digitale handtekening is de digitale vervanger van de 'natte', handgeschreven handtekening.

Door te kiezen voor digitaal ondertekenen met Stiply kun je ondertekenverzoeken uitsturen met een authenticatiemethoden waardoor er een Eenvoudige digitale handtekening (SES) of een geavanceerde digitale handtekening (AES) tot stand kan komen.

Door het aanbod van zowel de eenvoudige elektronische handtekening als ook de geavanceerder elektronische handtekening, kan je vrijwel elke document met Stiply digitaal laten ondertekenen.

Bij het ondertekend krijgen van langdurige contracten en contracten waarbij het om grote bedragen gaat wordt geadviseerd om gebruik te maken van minimaal een geavanceerde digitale handtekening.

Voor specifiek advies met betrekking tot rechtsgeldigheid adviseren wij je contact te zoeken met een raadgever en/of brancheorganisatie.